Jan 8, 2013

USA tour : NY day one


Peale pikka reisimist jõudsime lõpuks omadega JFK lennujaama NY's. Maandudes lootsime näha NY skyline, kuid ainus, mida nägime, olid põllud ja väikesed majad ... mitte midagi sellist, nagu NY maandudes näha loodaks.

Mu kursaõde kolis paar nädalat tagasi NY ja nad tulid meile lennujaama oma kutiga vastu, see oli neist väga armas. Mingi trantsport ikka liigub ka JFK lennujaama ja linna vahet, kuid suurte kohvritega oleks see olnud paras maastikumäng.

Auto, millega nad meile vastu tulid, oli kahe katuseaknaga, millest oli NY jõudes eriti hea välja vaadata. NY on olnud mu dream city juba pikka aega ... kuidagi nii ebareaalne oli lõpuks sinna ka päriselt jõuda. Mida kesklinnale lähemale jõudsime, seda suurem ärevus sisse tuli ja kui me siis lõpuks Brooklyn'i sillast üle sõitsime ja filmides ja tumbleri piltides tuntud skyline nägime ..... lihtsalt niiiii nii ilus!

Mihkli ülemus pidi samal päeval oma perega muusikali vaatama minema aga tormi tõttu ei saanud ta maakohast tagasi ning andis kõik oma 12 muusikali piletid Mihklile. Seetõttu oligi meie esimene NY seiklus/vägarandomagalahe kogemus minna muusikali vaatama - "How the Grinch stole the Christmas". Jõudsime paar minutit peale algust kohale - saal oli mega suur, mahutas ilmselt umbes Nokia hallitäis inimesi, täpsemalt lapsi ja nende vanemaid. Meie kohad olid suhteliselt lava ees, kust oli mega hea vaade ... jeii for us :)

Peale muusikali läksime Kauna ja Mihkli poole. Kas sa oled kunagi Tumbleris või Pinrestis or where ever näinud neid Manhattan'i skyline pilte? Just selline vaade avaneb nende korterist ... ulme ilus lihtsalt. Me jõudsime nende poole just päikseloojangu ajal - ükski pilt ei anna edasi seda vaadet, mis sealt avanes.

Saime üle pika aja pessu ja Kauna tegi njammit pastat, mida sõime miljonivaadet imetledes - ideaalne algus tripile. Pakkisime oma asjad uuesti kokku ja läksime autoga NY avastama. Enne veel viskasime oma kohvrid meie NY hosti juurde ära. Nimelt tegime ka seekord Couchsurfi. Seidi leidis meile host'i, kelle nimi oli Scott ja kes elas Chinatownis. Kuna Chinatown pidi olema hea asukohaga, siis valisimegi ööbimiskohaks just selle koha.

Sõitsime esimest korda mööda NY Chinatowni ringi kuniks jõudsime ühte kahtlasesse väiksesse tänavasse. Just seal Scott elas. Ta ise ei olnud hiinlane, puhas USA'kas ja samamoodi ka tema korterikaaslane, põlised newyorklased. Saime võtmed ja läksime Kauna, Mihkli ja Seidiga öist NY'i avastama. Kõik oli tuledes ja kui ma Times Squeril katuseluugist välja ronisin oli küll täpselt selline tunne, nagu oleksin parajasti mõned filmitseenis olnud.

Õhtul jõudsime oma Chinatowni koju, rääkisime hostiga juttu ja läksime magama.

Paremat päeva annab soovida!

















No comments:

Post a Comment