Jan 18, 2013

USA tour : New Years Eve in NY



31. jaanuari hommikul läksime kõigile tuntud Vabaduse sammast vaatama. Scott rääkis, et enamus turistid lähvad kuju juurde spetsiaalsete laevadega, mis aga maksavad parasjagu. Selle asemel soovitas ta meil minna praami peale, mis läheb Staten Islandile ja mis on täiesti tasuta. Praam sõidab mõlemal suunal Vabadussambast mööda ja on fun fun fun :)

Järjekorra pärast ei pea ka muretsema, kuna praami peale mahub korraga piisavalt inimesi, et keegi ei peaks maha jääma ja kui mingil kombel peaksitegi maha jääma, siis need praamid sõidavad iga 20 min tagant.

Praami peal oli peale meie ka mõnikond teisi turiste, keda kohalikud, kelle jaoks see praam tegelikult mõeldud on, suure imestusega vaatasid. Aga kui sa juba kord NY's oled, siis võib ju täie raha eest turisti mängida, I mean, kui tihti seda ikka juhtub.

Otsustasime Staten Islandil maha minna ja seal väikse jalutuskäigu teha.

Peale Manhattanile tagasi jõudmist tegime veel kiire shopingtuuri Brooklynis ja läksime koju uusaastaööks valmis sättima. 

Kuna Times Squerile pidi uusaastaööl minema üle kahe miljoni inimese, olime eelnevalt otustanud sinna mitte minna. Scott pakkus meile võimalust koos tema ja ta sõpradega alla baari minna, kus uusaastaööl toimus tsirkuse teemaline pidu, sissepääs oli tema kaudu 100 dollarit, kuid eelmisel õhtul arvas ta, et kuna me alkoholi ei joo, peaks see olema kuskil 50 dollari tiiru, hinna sees söök ja alkoholivabad joogid. 

Läksime siis veidi peale kümmet alla peole ja esimesest hetkest saime aru, et see pole väga meie teema. Olime natuke seal ja läksime üsna pea tagasi ülesse korterisse kus mõtlesime, kuidas Scotile öelda, et me tegelikult ei taha seal peol olla ega seda raha maksta, mis ikkagi oli 100 dollarit, nagu sisse minnes välja tuli.

Peale kella 11 võtsime lõpuks julguse kokku, läksime alla, ütlesime Scottile, et me lähme ära (lootsime et ta saab aru et me ei taha maksta seal veedetud 20 min eest) ja siis tegime oma elu kiireima kiirkõnni kontsadel ülesse korterisse. Enne metroo peale jooksmist shootisime iPhoniga paar reidikat, kuna kaamera midagi erilist pimedal katusel meile ei andnud, ning panime kiiresti soojemad riided selga. Pool tundi enne südaööd jooksime oma Chinatowni kodust välja. Pubist mööda minnes nägime veel Scoti sõpra, kes meile järgi karjus, et me ei jõua eales õigeks ajaks kohale. Me jooksime edasi ja hüüdsime talle kaugustest, et küll me jõuame.

Metroo tundus sellel ööl eriti kaugel, kuid peale tükki maad jooksmist jõudsime lõpuks kohale ja metrood ei pidanud ka õnneks kaua ootama. 

Me ei olenud päris kindlad, kus peatuses me maha peaks minema ja kuna üks naine metroos soovitas itaallastele maha minna Union Squeril, läksime ka meie seal maha. Tuli aga välja, et see oli vähemalt kaks peatust liiga vara ja hakkasime uuesti jooksma.

Minutid jooksid aina südaöö poole. Teate ju neid pingelisi hetki filmides, kus aega on vähe, kuid peategelased jõuavad selle ajaga naeruväärselt palju ära teha? Täpselt nii läks ka sellel õhtul. Poole tunniga jõudsime me Chinatownist Times Squerile nii lähedale, kui võimalik ja kohale jõudes oli meil isegi mõned minutid aega enne, kui kell 12 sai.

Mis mind natukene imestama pani - ma olen alati ette kujutanud, et Times Squeril loevad miljonid inimesed koos countdowni enne, kui kell lööb ette uue päeva, kuid ei. Meie Seidiga vist veidi karjusime seal head uut aastat, aga ülejäänd mass suht chillis seal niisama, pealava juures olid asjad kindlasti veidi põnevamad.

Kui uusaasta oli juba käes otsustasime, et prooviks siiski jõuda ka sinna, kus kogu action toimus. Selleks pidime NY tänavatel ussimängu mängime, kuna politsei oli enamus tänavad ära blokeerinud. Koristustöödeks olid nad juba enamus tänavad tühjaks teinud ja paaril korral jooksime politei keelust hoolimata koos teiste inimestega Times Squeri suunas. Vahepeal jõudsime teha ka NYPD'ga väikse sõpsupildi.

Üle poole tunni seiklemist tasus ennast lõpuks ära - jõudsime Times Squerile ja taevast langesid ikka veel värvilisi paberilehti. Kõik nägi välja täpselt nii, nagu filmis. Igal pool sebisid ringi NYPD vormides politseinikud ja ühel hetkel kõndisid meist mööda kaks meest, kes nägid välja täpselt nagu saladektektiivid mõnest spioonifilmist, nad tundusid tähtsad (paparazzi pic allpool).

Mõne aja pärast ajati ka meid sealt minema, väike pallike jäi seljataha ja läksime pizzat sööma. Terve NY oli rahvast täis ja tänavaid katsid sajad kui mitte tuhanded inimesed, kes kõik taksot saada proovisid. 

Ühtegi ilutulestikku me sellel ööl ei näinud, ega kuulnud - see ei pidavat USA'kate thing olema, terve riik vaatab sellel õhtul väikest pallikest, mis Times Squeril paar meetrit allapoole "kukub".

See öö oli maagiline, täis jooksmist ja inimestest mööda trügimist, politseidega pildistamist ja nende eest põgenemist. 

Poole nelja ajal jõudsime koju. Scotti sõber, Seattle'ist pärit tüdruk, rääkis meile, et seal peol ei toimunud midagi erilist. Meie õhtu oli aga täis seiklusi, nagu NY üleüldse on - just like in the movies.






































No comments:

Post a Comment