Jan 14, 2013

USA tour : NY day 4


Neljanda päeva hommikul ülesse ärgates säras taevas mõnus päike ja kassid chillisid niisama igal pool toas ringi. 

Juba tükk aega enne USA trippi rääkis Kauna mulle NY linnaosast, mille nimi on Williamsburg, asub Brooklynis ja seal peaks koos olema hästi palju hipstereid - kind of hipsterite linnaosa. Mulle hipsterid meeldivad, nad on stiilsed ja armastavad instat, seega tahtsin kindlasti selle koha ära näha. Enne kui Kauna sellest kohast rääkis, polnud ma Williamsburgi nime kuskil kuulnud, googeldades tulid ka veidrad pildid sügavausulistest juutidest, kuid mis siis ikka.

Istusime siis Chinatownis Q metroo peale ja sõitsime Brooklynisse. Peatus, kus maha tulime, tundus üsna lambine ja ühtegi hipsterit silmapiiril ei olnud. Hakkasime siis suvalises suunas kõndima, suures lootuses stiilseid inimesi näha. 

Päike paistis, ilm oli mõnus kuniks meile kõndis tänaval vastu mees, kes oli üleni musta/valgesse riietatud, ta kandis musta kübarat ning tal olid mõlema põse peal suured põskhabemed, või kuidas iganes neid kutsutakse. Kõndisime siis veidi veel edasi, kuniks äkitselt olime justkui sissepiiratud nende samade meestega, kes kõik täpselt samasugused välja nägid, pluss naised ja lapsed, kes olid kõik erandlikult musta riietatud. Enamus inimesed, kes meist mööda kõndisid, jäid meid mingiks hetkeks jõllitama ja ma väga ei imesta ka, kuna minul oli seljas hall mantel ja mu juuksed on üsna pikad ja sellised, kastani pruunid  ja Seidi .... on blond ja kandis lillat mantlit. Kui oleks vaja pilti silmeette maalida siis oleks see justkui must paber, millele on julmalt üks ereroosa ring joonistatud - paistab silma küll.

Peaks veel mainima, et käimas oli pühapäev, üks päev enne 31. detsembrit ja kõik koolibussid sõitsid, lapsed käisid tänaval ringi koolikottidega, justkui oleks äsja koolipäev lõppenud.

Peale pikka jalutuskäiku, mis tundus rohkem nagu me oleks mõnda filmitseeni ära eksinud, leidsime ühe toidupoe. Sealsed töötajad olid kõik mehed ja suurem osa neist kandsid neidsamu must/valgeid riideid. Kui aus olla, siis ma polnud päris kindes, kas nad üldse müüvad meile oma toidukraami, kuid lõpuks saime kõik vajalikud asjad ostetud. 

Kõndisime siis veel edasi mööda suvalisi tänavaid kuniks leidsime kirbuka taolise koha, vähemalt nii algselt tundus. Astusime siis hoonesse sisse ja tuli välja, et see oli sügavuslikke juudinaiste special laat. 95% sealsetest müügil olevatest riietest olid mustad. Kui sa kunagi oled mõelnud, kust sellised rõivaid kandvad inimesed oma riided saavad, siis now u know :) 
Jällegist, alguses ma polnud eriti kindel, kui väga meid seal näha tahetakse, kuid tundus et juudinaised olid oma shopinguga nii hoos, et keegi meid liigselt tähele ei pannudki. Päris põnev kogemus !

Brunchi ajaks olime omadega kuskil Brookynis ja ühtegi hipsterit mina küll selle aja jooksul ei näinud. Kui siis ainult ühte kohe päeva alguses, aga ta ilmselt oli ka juudikülla ära eksinud. 

Edasi otsustasime Seidiga minna mõneks tunniks lahku, et mõlemad saaksid teha seda, mida ise tahavad. Mina otsustasin minna jalutama veel mööda Brooklynit. Jõudsin mõne ajal pärast ühte ilusasse parki - kutid mängisid jalkat, üks tüüp sõitis linna vaatel BMX'i, paarikesed jalutasid oma koeri ja päike paistis nii ilusasti üle puude. 

Siiani olime shopanud enamasti Broadway streedil ja Manhattani keskes, kuid esimest korda sattusin ma Brooklyni shoppingsteerile, kus shoppasin 99% ajast koos mustanahaliste naistega, müüjad ja personal olid enamasti mehed. Väljaarvatud üks naine, kes töötas ühes esimestes poodides, kuhu sellel tänaval sattusin. Ma tema päris nime ei mäleta kuid ta isa kutsub teda Butterfly'ks. Rääkisn temaga juttu - ta on seal riidepoes töödanud selle algusest peale, nüüdseks kokku seitse kuud. Tööga kogub ta ülikooli jaks raha ja tulevikus tahab ta minna tagasi oma koju, Aafrikasse.

Ma kindlasti soovitan minna Brooklynisse shoppama, esiteks hinnad on seal märgatavalt odavamad, ainuke halb asi seal on see, et proovida riideid ei saa, proovikabiinid puuduvad ja selliselt in every single store sellel tänaval. Mantleid ja jakke saab proovida kuidagi lambiselt keset poodi ... jalanõusid võib proovida.

7pm hakkas Hillsong NY (@ Irving street ), one place kuhu sa kindlasti tahad minna kui sinna kanti satud. Viimane teenistus ja kirik oli rahvast pungil täis, sõna otsest mõttes mitte ühtegi inimest ei oleks sinna vist rohkem mahtunud, isegi koridorid olid täis. Ülistus ja jutlus olid super!

Õhtul jalutasin linnas veel ringi, käisin Empire State buildingu all ja siis metrooga tagasi koju.


Mõnus päev oli. 

God is good!










































2 comments:

  1. Kas need mustades riietes inimesed mitte mormoonid pole? :))
    Igatahes tundub et oli väga cool tripp ja tahaks väga kuulda aastavahetusest ja ostudest mis sealt soetasid :)))

    ReplyDelete
  2. Ma ise alguses arvasin üldse, et need on aamizid, aga usakad ütlesid kõik, et need on sügavausulised juudid :)

    ReplyDelete