Nov 5, 2012

Travel blog - mission trip to Spain day 3


Eile öösel Hispaaniasse jõudes tulid meile vastu kaks vene rahvusest Hispaanias elavat kohaliku kiriku inimest, kes meid Torreviejasse tõid. Ööbimiskohad jagati kolme maja peale ära - Beno läks meeste korterisse, Kristi ja Kertu läksid kahekesti ühe vene tädi juurde ja meie ülejäänud viis tüdrukut läksime kohaliku kiriku abipastori juurde, kes on naine, ka nende pastor on naine. Kui me rääkisime talle, et Eestis on see enamasti ebaharilik, et naine on pastor, siis saime vastuseks, et neil reaalselt ei ole võtta kuskilt meespastorit. Aga ta tõi ka välja ja ma olen 100 % nõus, et Jumal kasutab meid kõiki, nii mehi kui naisi, võrdselt. 

Magama sain eile öösel või siis täna varahommikul alles umbes nelja ajal kohaliku aja järgi, päeval andis see kohati tunda ka. 

Täna hommikul ärkasime ülesse ja läksime autodega kirikusse. eile öösel siia sõites ei saanud päris täpselt aru, kui ilus meie kodukant siin tegelikult on. Valentina kodu näeb väljast väga ilus välja ja vaade aknast on ka  üsna miljoni vääriline - ta elab pargi vastas. Seest aga näeb maja välja üsna tavaline. Mööbel on küll üsna moderne, kuid seinad ja lagi jätavad üsna lihtsa mulje, kuid sellegi poolest on ta kodu maailma armsaim ja me Roosiga jagame mõnusalt tema elutoas suurt kummimadratsit, mis on üllatavalt pehme.

Käisime kahel vene koguduse teenistusel, kus mõlemal tegime tiimiga ka väikese bändi esinemise - päris fun on bändis laulda. Kahe teenistuse vahepeal käisime mere ääres jalutamas, mis on kirikust umbes 200 m kaugusel. Ikka uskumatult mõnus ja ilus on siin! Ilm on meie mõistes üsna soe, päeval tuli 22 kraadi kindlasti ära. Kohalikud käivad siin enamus pikkade riietega, eks nad oled soojemaga harjunud.

Jalutades leidsime mere äärest pargi, kus oravad, tuvid ja kanad niisama hängisid. Harjutasime seal paari laulu, mille käigus üks mees omale tasuta privaatkontserdi sai.

Peale teist vene kirikut, millest me midagi aru ei saanud, esimesel oli meil tõlk, läksime jalutasime linna peal, jagasime flaikusid ja läksime sööma kohalikku pizza kohta kus nad teevad imehäid kebabe. 

Enne koju tulekut jalutasime veel linna peal ja käisime läbi pargi, kuhu plaanime kolmeks päevaks festivali raames telgi ülesse panna. Linnavalitsus pole veel luba andnud aga selle pärast on palju palvetatud, annan siis teada kuidas sellega läheb :)




Olge siis mõnusad ja nautige pilte, neid tuli sellel korral eriti palju!








































1 comment: