Apr 30, 2012

AHHAA


Kuna reedel toimus Tartus üks tore moeüritus, kust ma ka osa võtsin, otsustasin natukene aega võtta ja oma nädalavahetuse Tartus veeta.
Eesti on üsna väike ja vahel tundub, et Tallinn, mis on meie pealinn ja ühtlaselt ka kõige suurem linn Eestis,jääb kuidagi väikeseks. Tartu seevastu on  küll veel pisem, kuid ta on armas täpselt sellisena nagu ta on. Kuna mu tädi elab tartus, külastan seda linna üsna tihti ning aja pikku on see päris armsaks saanud. Rääkisime tripil ka sõbrannadega tõsiasjast, et ükskõik kui suur või väike, täis melu või hoopis igavust, linn ei oleks, siis kui selles kohas puuduvad sõbrad ja muud kallid inimesed, siis võib isegi minu dream city NY masendav näida. Võin ju küll nädal aega seal shopata ja pilte teha, kuid kui seda kõike tuleb teha laus üksinda, siis pole sellel kõigel justkui mõtet.

Laupäeval külastasime ka AHHAA'd ja see jättis väga mõnusa mälestuse. Samal ajal toimusid ka õhtuse MoodDancePerformanc'i proovid - päris põnev oli jälgida ainult koreograafilist poolt ilma disainerite rõivasteta.

Üks reisi naljakamaid hetki juhtus ka seal samas AHHAA's- nimelt seisime tükk aega mingi maa-aalla-viiva atraktsiooni järjekorras, kus iga sekund mõni uus lätlane ennast meie ette trügis. Lifti mahtus korraga 8 inimest ja kuna see asi kestis ka kuus minutit, siis oli üsna tore nende läti laste seas chillida. Mingi aeg, kui me oleks pidanud juba järgmisena peale minema, tuli nende laste kasvataja ja hakkas meiega midagi vene keeles rääkima - ma olen vene keelt õppinud kaua, kuid kahjuks ei saa ma sellest mitte kui midagi aru. Olen proovinud küll oma skilli parandada, kuid hetke seis on siiski üsna nutune ning selle pärast ei saanud ma ka mitte kui midagi aru. Lifti hakati inimesi sisse laska ja kõik lätlased tügisid meist mõnusasti pressides mööda- no mis siis ikka, ootame järgmist. Selleks ajaks, kui me ennast järgmise lifti peale pressisime olime juba üsna pahased ja tavaliselt kui ma olen pahane siis ma ikka näitan seda ka välja ega hoia oma tundeid niiväga sees lukus - meiega koos olid liftis ka viis lätlast, kes meid vist isegi natuke kartsid, kuna me olime neist parasjagu pikemad ja nad olid seda trügimist pealt ka näinud. Liigume siis natukene alla poole kuniks äkki lift jääb seisma ja ekraanidele tulevad teadlaste pildid ... läheb paar minta mööda ja ikka on ekraanil need samas teadlaste pildid. Lätlased käisin juba mingeid nuppe vajutamas aga midagi ei muutunud. Ma siis läksin ka ja vajutaisn ühte punast nuppu, mis seal ilusasti helendas kuniks äkki lift hakkas ülesspoole tagasi liikuma. Lõpetuseks sellele loole lihtsalt nii palju, et meie seda sõitu lõpuni ei sõitnud ja ega keegi teine peale meie sinna lifti sellel päeval ei läinud ka, kuna ilmselt me tegime seal midagi katki või jooksis see lihtsalt kokku ... aga muidu oli ülitore :]

Kui teil vähegi on plaanis kuskil Eesti peal väike puhkus ette võtta, siis tehke seda Tartus. Sealsed inimesed on kulda väärt!
NB! Ja kui teil pühapäevaks plaane pole, siis igal pühapäeval kell 13.00 toimuvad Ateena keskuses 3D teenistused, mis on üliawesomid :)! 




I was wearing :  /shoes - thrift store/ /skirt - AP. design/  /the white thing I'm wearing #notsurehowtocallit - H&M/






Spent my my weekend in Tartu - the second largest city in Estonia. Estonia is very small country and you can imagine that the citys aren't very huge as well but Tartu is perfect the way it is. If you ever feel like visiting a small wonderland with civilisation and great culture then this is the place to go. Tartu is also called the city of good thoughts and it also has a Tartu University in there, which is well known in the world. 

While being in tartu I also visited the science center called AHHAA (to all of you in Finland- who has visited the Heureka center then it's quite the same). While being in there we had a little accident with one of the attraction - well.. I think I broke it :D But it was fun - I very much enjoyed being in the center.

NB! And if u ever will go to Tartu on Sunday, than u shall also want to go to the 3D service. They have a youth church in there and they are super awesome :]!   

1 comment: