Feb 6, 2012

About traveling in/to London


Wrote down some tips for traveling in London... hope these can be useful to u some day!

How to get to London?

I flew to London with Ryanair. I'm not sure how much does it cost to travel from other countries but I'm sure it's much cheaper when to travel with other companies. If u'r going to London throw Luthon airport then buy u'r bus tickets early from internet - http://www.easybus.co.uk/ . If u'll buy them early enought u can get them for much less money.

Where to stay?

When planning my London trip one thing was clear - I wanted to spend as less money as possible for the sleeping place. That is a reason why we stayed in a hostel called The Royal Bayswater Hotel in a room where 10 people were together. Thow we had all these randon people sleeping in the same roon with us, they were all supercool. There weren't anything classy about this hostel but what more can u ask for 10 euros per night. The hostel's locastion was perfect - 15 minutes by foot to the Oxford street and also to Notting Hill.

How to travel in London?

People were talking a lot about the Oyster card - u just load money on the card and then u'll use it when u'll use it but when u'r traveling with the metro more than 3 times a day then I'll reccomend to buy the dayticket. It costs 7 pounds and u can use the metro and the double teckers as many times as u wish in a day. We did 2 traveling days when we bought the traveling cards. The other days we spent some time in the area we could walk and because the hostel's location was so good we had lots and lots of things to do near our hostel.

Where to go/what to do in London?

*National Museum of London (free of charge)

*Notting Hill's flea marker (opened only on Saturdays until 5pm )

*Camden - the flea market (opened every day.. I think) and the area

*Oxford street - all the cool stores are on that street

*All the London attractions as London Eye, Big Ben edc.

*Go to a random double-decker and drive with it where ever it goes

*Make friend with the local people- they are nice

*For sure go to the Hillsong church! Even if u don't believe in God then it is just an amazing experience! It's totally free of charge and u have four different time to choose on Sundays. Also check out the calender in the Hillsongs' webpage , there might be some other cool events!

********************************************************************************************


Panin kirja mõned asjad Londonisse mineku ja seal oleku kohta, mida on ehk hea teada, kui Londonisse tripile lähte!

Kuidas Londonisse jõuda?

Mina läksin sinna Ryanairiga. Tallinnast läheb lennuk otse Luthon lennujaama, mis asub küll Londoni kesklinnast suhteliselt kaugel, kuid kui reisi piisavalt varakult planeerida, siis võib ka trantspordi linna suhteliselt normaalse hinnaga saama. Mina ostsin lennupiletid u. 2 kuud enne lendu ja edasi-tagasi (käsipagasiga) maksis kokku 45 euri. Hiljem võtsime Hele-Maiga kahe peale ka ühe 15 kilose lisapagasi, mis maksis 15 euri- soovitan soojalt neile, kellel plaanis suurele shopingule minna:)!
Buss, millega Londoni kesklinna saab on Easybus  ja mida varem ära bronnite piletid, seda odavamalt saate.

Kus ööbida?

Londonisse minnes olin ma kindel, et ööbimise peale tahan ma raha kulutada nii vähe, kui võimalik. Seega ööbisime hostelis, kus ühes toas pidi broneerimise järgi olema 20 inimest, kuid lõpuks oli see siiski 10 inimese segatuba. Kõik meie toanaabrid olid väga toredad ja julgen ka seda hostelit soovitada. See oli küll üsna rott, kuid samas mida muud sa 10 euri öö eest tahad saada. Puhtad linad olid hinna sees ja asi toimis. Hosteli nimi, kus ööbisime oli The Royal Bayswater Hotel . See asus u. 15 minuti kaugusel jala Londoni suurimast shopingutänavast - Oxford street'ist ja umbes sama palju Notting Hillist, pluss Hyde park asub täpselt üle tee!

Kuidas koha peal liikuga?

Palju oli juttu Oyster kaardist. Sinna peale kantakse oma soovi kohaselt raha ja siis saab seda kasutada iga kord kui sõidad metroo või double deckeriga- saab odavama pileti kui muidu. Samas kui sõita päevas rohkem kui 3 korda, siis soovitan ma osta päevakaardi, mis maksab 7 poundi ja selle kaardiga saab terve päev sõita lugematul kordadel nii metroo kui ka punase ilusa kahekordse bussiga. Meie tegime näiteks nii, et kahel päeval otsime selle päevakaardi ja siis sõitsime sellega igal pool ringi ning ülejäänud päevadel chillisime hosteli ümbruskonnas ringi, kuhu jaksasime jala minna.Kuna hosteli asukoht on nii super, siis õnneks jätkus tegevust palju.

Mida kindlasti Londonis külastada/teha?

*National Museum of London

*Notting Hilli kirbukas (avatud ainult laupäeviti u. kella viieni)

*Notting Hill

*Camden - nii kirbukas kui ka ümbruskond

*Oxford street - kõik poed on sellel tänaval esindatud

*Londoni vaatamisväärsused nagu nt London Eye, Big Ben jne

*Istu suvalise double deckeri peale ja vaata kuhu see viib

*Suhtle palju kohalikega, nad on toredad

*Kindlasti mine Hillsong'i. Isegi, kui sa ei usu Jumalat siis see on lihtsalt nii mega kogemus! See on absoluutselt tasuta ja saad valida pühapäeval nelja erineva aja vahel, millal minna! Samuti vaata enne trippi üle kodukalt Hillsongi kalender, äkki toimub sinu sealolekul veel mõni lahe üritus!



No comments:

Post a Comment